Black Manhattan

  1. Black Manhattan er en variation af den klassiske Manhattan cocktail, hvor man bruger sorte (rye)whisky i stedet for amerikansk whisky. Denne cocktail er lavet med sorte (rye)whisky, rød vermouth, bitters og en cherry som pynt. Black Manhattan er en elegant og smagfuld cocktail, som er nem at lave og kan appellere til både whisky-elskere og dem, der ønsker at prøve noget nyt.

Ingredienser:

  • 4 cl sorte (rye)whisky
  • 2 cl rød vermouth
  • 1 dråbe Angostura bitters
  • En cherry
  • Is

Fremgangsmåde:

  1. Tag et cocktailglas og fyld det med is.
  2. Tilsæt sorte (rye)whisky, vermouth og bitters i en shaker eller et stort glas.
  3. Rør ingredienserne sammen og sil derefter i cocktailglasset.
  4. Tilføj en cherry som pynt og server straks.

Du kan også tilpasse Black Manhattan efter din smag ved at bruge forskellige typer sorte (rye)whisky eller ved at tilføje mere eller mindre vermouth eller bitters. For eksempel, hvis du ønsker en mere bitter smag, kan du tilføje flere dråber bitters, eller hvis du ønsker en mere sød smag kan du tilføje mere vermouth.

Du kan også eksperimentere med forskellige typer bitters, for eksempel Peychaud's bitters i stedet for Angostura bitters, for at give cocktailen en anden smagsprofil. Du kan også tilføje en twist, som for eksempel en skive appelsin eller citron, for at give en ekstra frugtsmag.

Det er vigtigt at bemærke, at Black Manhattan skal laves med sorte (rye)whisky, da det er det, der giver cocktailen dens unikke smag og karakter.

Shop now