Speyside som en Kulinarisk Destination - Femstjernet Spiseoplevelse på The Macallan Estate

Speyside er kendt verden over for sin fremragende whisky, men hvad nu hvis denne skotske region også kunne blive et must-visit sted for madelskere? Det er præcis, hvad The Macallan Estate forsøger at opnå med deres femstjernede Elchies Brasserie, der fokuserer på lokale ingredienser.

Lokale Råvarer i Fokus

"Skotland producerer noget af verdens bedste lam, jomfruhummere og skaldyr," siger Stuart Cassells, general manager på The Macallan Estate. Med denne rigdom af lokale råvarer er Elchies Brasserie på en mission for at hæve Speysides status som en kulinarisk destination, ligesom regionen er berømt for sin whisky.

Spirit of Speyside Whisky Festival

I foråret var The Macallan Estate vært for en whisky-parringsmiddag som en del af regionens årlige Spirit of Speyside Whisky Festival. Middagen blev skabt af hovedkok Pawel Sowa, der sammensatte en menu, der forstærkede smagene af haggis-ravioli, ærter, mynte og gedeskinke med en smagning af Macallan Sherry Oak 12 years old.

Dessert og Whisky i Perfekt Harmoni

Som en perfekt afslutning på måltidet blev en dessert af rabarber-semifreddo, pistaciecreme og whisky-madeleines parret med en Macallan Triple Cask 12 years old. Sowa valgte denne whisky for dens noter af citroncitrus, vanilje, let ristet eg og muskatnød, hvilket komplementerede dessertens komplekse smagsprofil.

The Macallan Estate er ikke kun et paradis for whiskyelskere, men også et opkommende centrum for kulinarisk ekspertise. Med en femstjernet spiseoplevelse, der fremhæver lokale skotske råvarer og parres med nogle af de fineste whiskyer, er Elchies Brasserie ved at sætte Speyside på kortet som en kulinarisk destination, man simpelthen må besøge.

Læs mere om The Macallan Elchies Brasserie

Shop now