Glen Scotia - Den Glemte Juvel i Campbeltown

Når man taler om skotsk whisky, er regionerne Islay, Speyside og Highlands ofte de første, der kommer i tankerne. Men den lille by Campbeltown, beliggende på halvøen Kintyre, har en stolt destillationshistorie, som daterer sig tilbage til det 19. århundrede. På trods af at byen engang husede over 30 destillerier, er der i dag kun tre tilbage. En af disse er Glen Scotia, en ofte overset juvel, der producerer nogle af de mest distinkte og fascinerende whiskyer i verden.

Historien bag Glen Scotia

Glen Scotia blev grundlagt i 1832 og har haft en skiftende skæbne gennem årene. På trods af skiftende ejere og perioder med inaktivitet, har destilleriet formået at bevare sin unikke karakter og tradition for whiskyfremstilling. Dette gør Glen Scotia til en sand repræsentant for Campbeltown-stilen, som er kendt for sin salte, maritime karakter kombineret med let røg og en kompleks frugtagtig sødme.

Produktion og karakter

Glen Scotia har bevaret mange af sine traditionelle produktionsmetoder, herunder brugen af gamle, ovale washbacks (gæringskar) og de traditionelle kobber pot stills. Den maritime placering af Campbeltown bidrager også til whiskys særegne karakter. Havbrisen, som konstant siver ind i lagerhuse, giver whiskyen en unik saltet note, som adskiller den fra andre skotske whiskyer.

De mest populære udtryk fra Glen Scotia omfatter deres Double Cask, en kombination af bourbon og sherry lagret whisky, og deres 15-årige, som er kendt for sin dybde og kompleksitet.

Fremtiden for Glen Scotia

Med en stigende efterspørgsel på autentisk og håndværksmæssigt produceret whisky verden over, er Glen Scotia godt placeret til at drage fordel af sin historie og kvalitet. Destilleriet fortsætter med at innovere, men altid med en dyb respekt for sin fortid.

Afslutningsvis er Glen Scotia ikke bare en hyldest til Campbeltowns rige destillationshistorie, men også et vidnesbyrd om styrken i tradition og innovation. For dem, der søger en unik og uforglemmelig whiskyoplevelse, er et besøg til denne glemte juvel i Campbeltown et must.

Shop now