Glenfarclas Distillery

 

Glenfarclas er uden tvivl et ikon i Speyside. Som et af de få tilbageværende familieejede destillerier i Skotland, blev Glenfarclas licenseret i 1836 af Robert Hay, en lejer på Recherlich Farm ved Ballindalloch, indtil 1865, hvor John Grant købte Glenfarclas fra Hays eksekutorer. Drevet af J. & G. Grant indtil 1895, da familien indgik partnerskab med Pattison, Elder & Co, grundlagt af whisky-pionererne, brødrene Robert og Walter Pattison. Efter en komplet genopbygning af destilleriet i 1896 gik Pattison, Elder & Co konkurs, hvilket sendte chokbølger gennem industrien. Heldigvis var Grant-familien i stand til at holde Glenfarclas oven vande og genoptog fuldt ejerskab i 1900. Siden 1865 har generation efter generation af Grant-familien udviklet Glenfarclas til en single malt kendt over hele verden.

Beliggende i skyggen af Ben Rinnes selv, hvorfra destilleriet henter sit vand, er Glenfarclas en relativt stor operation, som følger velkendte traditioner, der over tid mestendels er blevet opgivet af andre destillerier.

Glenfarclas er et af de meget få destillerier, der direkte opvarmer deres kedler, hvor andre foretrækker indirekte opvarmning (via noget, der ligner et vandbad). Destilleriet har 12 rustfrie stålgæringskar, seks kedler og mere end 30 lagre på Glenfarclas-området, alle af dunnage-typen.

Glenfarclas er kendt for deres brug af eks-sherryfade, som tilfører smage af rosiner, nelliker, muskatnød og julekage, hvilket er en elsket egenskab ved alle deres malts. Produktsortimentet kan opdeles i to: de centrale aldersbetegnede udgivelser sammen med fadstyrken “105”, og Family Cask-serien; en imponerende portefølje af vintage whiskyer lagret på en række forskellige fade, frigivet sporadisk. Selvom 10-års whiskyen udgør indgangspunktet til Glenfarclas med sin lyse, frugtagtige karakter, giver 15-, 21- og 25-års whiskyerne et sandt billede af, hvorfor disse intensivt sherry-modnede whiskyer er elsket over hele verden, samtidig med at de viser, hvor vidunderligt alderen er for disse strålende spiritusser. Glenfarclas er et sandt whiskyikon.

Se vores udvalg fra Glenfarclas

Shop now