Manhattan Cocktail

Sådan Laver Du en Manhattan Cocktail med The Macallan 12 YO Double Cask

En Manhattan er en klassisk cocktail, der kombinerer den rige smag af whisky med sød vermouth og bitters for en perfekt balance mellem sødme og dybde.

Ved at bruge The Macallan 12 Year Old Double Cask løfter du cocktailen til et nyt niveau, da denne whisky bringer elegante noter af vanilje, krydderier og tørret frugt, som harmonerer smukt med cocktailens øvrige ingredienser.

Sådan Laver Du en Manhattan Cocktail med The Macallan 12 YO Double Cask

Ingredienser:

  • 50 ml The Macallan 12 Year Old Double Cask
  • 25 ml sød vermouth (f.eks. Martini Rosso eller Carpano Antica Formula)
  • 2-3 stænk Angostura bitters
  • Isterninger
  • En appelsinskal eller cocktailkirsebær til pynt

Sådan gør du:

  1. Køl dit glas: Start med at fylde et martiniglas eller lowball-glas med is eller placér det i fryseren i et par minutter, så det er dejligt koldt, når du er klar til at servere.

  2. Bland ingredienserne: I en shaker eller et røreglas, tilføj 50 ml The Macallan 12 YO Double Cask, 25 ml sød vermouth, og 2-3 stænk Angostura bitters.

  3. Tilsæt is: Fyld røreglasset med isterninger, og rør forsigtigt rundt i cirka 20-30 sekunder. Røring i stedet for at ryste cocktailen hjælper med at nedkøle og fortynde den let uden at gøre den for vandet.

  4. Hæld op: Fjern isen fra dit glas, hvis du har brugt is til at køle det, og si derefter cocktailen fra røreglasset over i det kolde glas.

  5. Pynt: Afslut din Manhattan med enten en appelsinskal (drej den over glasset for at frigive olierne) eller et klassisk cocktailkirsebær som pynt. Begge tilføjer en ekstra dimension til smagen og udseendet af din cocktail.

Tip:

  • Hvis du ønsker en lidt sødere version, kan du tilføje en ekstra stænk sød vermouth.
  • Du kan også eksperimentere med andre bitters, såsom appelsinbitters, for at tilføje en ny nuance til cocktailen.

Shop now