Glenfarclas Distillery - Familieejet Skotsk Whiskytradition

Nestlet i hjertet af Skotlands Speyside-region, finder du Glenfarclas Distillery - et familieejet destilleri, der har en af de længste traditioner inden for produktion af single malt whisky. Kendt for sin karakteristiske sherry-bombe stil og engagement i traditionel whiskyproduktion, har Glenfarclas opnået international anerkendelse som en af Skotlands mest respekterede whiskyproducenter.

Historie og Arv

Glenfarclas, hvilket betyder "dalen af det grønne græs" på gælisk, blev oprindeligt grundlagt i 1836. I 1865 blev destilleriet købt af John Grant, og det har været i Grant-familiens eje lige siden. Dette gør Glenfarclas til et af de få uafhængige familiedestillerier, der stadig er aktive i Skotland, og deres lange historie er indlejret i hver dråbe af whisky, de producerer.

Produktionen

Glenfarclas er berømt for deres dedikation til traditionelle whiskyproduktionsteknikker. De anvender direkte opvarmede kobber pot stills, en metode der ikke længere er meget udbredt, men som de mener giver en overlegen kvalitet af spiritus. Hovedelementet i deres whisky er brugen af sherry-agerede egetønder, der giver Glenfarclas dens signatur rige, frugtagtige og komplekse smagsprofil.

Whisky Sortiment

Glenfarclas tilbyder et bredt udvalg af aldersbestemte whiskyer, lige fra deres klassiske 10-årige til deres imponerende 40-årige, samt en række specielle udgivelser. De er særligt kendt for deres "Family Cask"-serie, en unik samling af vintage single cask whiskyer, der hver repræsenterer et enkelt år fra 1952 til det tidlige 2000-tal.

Besøg destilleriet

For whiskyentusiaster, der ønsker at dykke dybere ned i Glenfarclas' historie og tradition, er destilleriet åbent for besøgende. Her tilbyder de en række guidede ture og smagninger, hvor gæsterne kan udforske destilleriet, lære om deres produktionsproces og naturligvis smage nogle af deres fremragende whiskyer.

Glenfarclas repræsenterer en af de sidste bastioner af familieejet whiskyproduktion i Skotland. Deres engagement i kvalitet, tradition og familieværdier afspejles i hver enkelt flaske, de producerer. For fans af sherry-influeret whisky, er Glenfarclas et must-try - en sand Speyside klassiker.

Se vores udvalg af Glenfarclas Whisky hos Whiskystack.com

Shop now