Stauning Whisky - Genskabelsen af dansk destilleringshistorie

Stauning Whisky: Genskabelsen af dansk destilleringshistorie

Stauning Whisky er ikke bare en whisky, men et vidnesbyrd om den danske fortid og det moderne livs innovative ånd. Beliggende i det vestjyske landskab nær byen Stauning, har dette destilleri siden sin start i 2005 været på en rejse for at skabe unikke og autentiske whiskyoplevelser.

Historien bag Stauning Whisky

Stauning Whisky blev grundlagt af ni lokale venner med forskellige baggrunde - fra læger til lærere - men med en fælles passion for whisky. Idéen til destilleriet kom, som mange andre store idéer, op over en middag sammen med et glas god whisky.

De besluttede at tage skridtet og etablere deres eget destilleri, der afspejler den danske tradition og lokal karakter. Stedets navn, Stauning, blev valgt for at anerkende det sted, hvor det hele startede - den landlige by Stauning i Vestjylland.

Fra hobby til international anerkendelse

Stauning Whisky startede i et lille fiskerleje, men har siden vokset sig til et verdenskendt destilleri. De første par år var en tid med eksperimenter, tålmodighed og lærdom. Fra at destillere whisky i et gammelt slagtehus, er Stauning Whisky i dag hjemmehørende i et topmoderne destilleri.

Takket være en investering fra Diageo, verdens største alkoholproducent, i 2015, har Stauning været i stand til at udvide produktionen dramatisk. Men trods denne skalaforøgelse har de formået at bevare deres kerneværdier - kvalitet over kvantitet, lokal præg og traditionelle destillationsmetoder.

Unikke produktionsmetoder

Stauning Whisky står fast på deres brug af traditionelle metoder. Alle trin i produktionen foregår på stedet - fra malting af bygget, fermentering, destillation, til lagring og tapning. Destilleriet malter sin egen byg på traditionel vis, noget som meget få destillerier i verden gør i dag.

Destilleriet bruger direkte opvarmede pot stills, en gammeldags metode, der er arbejdskrævende og tidskrævende, men resulterer i en dybere og mere kompleks smag. Den whisky, der produceres, er af Single Malt typen, hvilket betyder, at al whisky kommer fra det samme destilleri, og er destilleret fra maltet byg.

Stauning Whisky sortimentet

Stauning Whisky har flere forskellige serier. Deres 'Research Series' er deres legeplads for at eksperimentere med forskellige kornsorter, gærtyper, fade og destillationsteknikker. 'Core Range' inkluderer Stauning KAOS, en blanding af deres røget og ikke-røget whisky, Stauning Rye, en 100% rug whisky, og Stauning Peat, en røget maltwhisky.

Hver flaske af Stauning Whisky er en afspejling af det danske landskab, traditioner og innovation. Med sit engagement i autenticitet og kvalitet har Stauning Whisky formået at bringe Danmark på verdens whisky-kort.

Shop now